Barcelona: cinc mirades mont-realeses

Els artistes Alexandre Chartrand, Miguel Codina, Mercedes Font, Carole Morin i Julie Reydellet ofereixen la seva pròpia visió de la capital de Catalunya: “una ciutat vibrant, rebel, festiva, avantguardista, verda, oberta al món i al mar”.

Cinc mirades, cinc sensibilitats que tracen un recorregut visual ric en colors i en mitjans: pintura, tapisseria, tècniques mixtes, audiovisual i ceràmica. Del del 29 de gener al 8 de març de 2015 a la Maison de la culture de Côte-des-Neiges, a Mont-real.

Amb aquesta exposició, reunim el talent creatiu de cinc artistes mont-realesos, més de 30 obres per retre homenatge a la ciutat de Barcelona, metròpoli moderna i cosmopolita fruit de la història mil·lenària d’un poble resilient i del seu patrimoni cultural.

D’ençà la inauguració del primer Centre cultural català del Canadà el 1961 a Mont-real, diferents entitats sense ànim de lucre han vetllat per la projecció de la llengua i la cultura catalana al Quebec. Actualment, el Casal català del Quebec és l’associació oficial dels catalans i catalanòfils que treballa per estimular activament el diàleg intercultural entre les societats catalana i quebequesa.

La creació dels Estudis catalans a la Université de Montréal i el naixement de la colla dels Castellers de Montréal el 2007 han contribuït a l’enriquiment del nombre i qualitat de la programació cultural catalana dins l’escena cultural quebequesa, especialment a Mont-real.

Des de l’any 2008, la Maison de la culture de Côte-des-Neiges, la casa de la cultura de la ciutat de Mont-real al barri de Côte-des-Neiges, juga un rol privilegiat en la projecció cultural catalana a la metròpoli. Aquest espai cultural ha acollit desenes d’exposicions, espectacles, commemoracions, projeccions de cinema i conferències de temàtica catalana.

Per aquest motiu, la Mediateca d’estudis catalans de la Université de Montréal i el Casal català del Quebec s’enorgulleixen de presentar-hi l’exposició “Barcelone : cinq regards montréalais”.

En el marc d’aquesta exposició, es presentaran també tres activitats culturals:

Èric Viladrich Castellanas
Comissari de l’exposició
www.bcn5regardsmtl.info

Barcelone 5 regards montréalais - AFFICHE